top of page

Greetings with flowers who are not wanted in the morning

Kina er et land der går igennem store forandringer, landets ydre og indre er i dag lang fra det, som det var for bare 30 år siden. De hurtige og kontrastfyldte forandringer mærker man også meget tydeligt, på Nordica, hver gang der kommer en ny udstilling, hvilket vi nu har fået lov at opleve tre gange. For hver gang en ny udstilling bliver hængt op, skabes der en helt ny atmosfære, der ligger op til nye tanker om både det ene og det andet. Samtaler startes og nye idéer bliver plantet,

Ved første udstilling blev vi mødt af den traditionelle kinesiske kunstart ”Wood printning”, som er en meget gammel, fascinerende og langsomlig kunstform. Princippet går ud på at man har en stor træplade, hvorpå man laver nogle udskæringer. Denne plade maler man over med en farvet lak, som man dernæst trykker på et papir. Så lader man trykket tørre, laver en ny udskæring på samme træplade og laver dernæst et nyt tryk på samme papir med en ny farve. Denne proces gentager man måske 50 gange alt afhængig af hvor mange farver og hvor avanceret et billede man vil have. Så et kunstværk kan ende med at tage mange måneder at lave. Udstillingen var en solo udstilling, og gik under navnet ”Greetings with flowers” kunstnerens navn er BoJun Hsu.

Fra hilsner med blomster, gik den næste udstilling ”Fan” et skridt dybere, nemlig ind i blomsternes inderste. Kunstnerne ved denne udstilling var danskeren Marianne Rønnow og Nordmanden Barbro Raen Thomassen, som begge var artist in residence på Nordica i omkring en måned. Marianne Rønnow brugte i flere af hendes kunstværker frøene fra Valmuen som den eneste farve, mens Barbro R Thomassen havde lavet flere 1:1 størelse tegninger af forskellige planter som i Norge og andre lande er dømt som ”Not wanted”. Disse planter skulle være en illustration på Europas nuværende flygtninge situation. Udstillingen bar præg af en smuk kontrast og lagde op til mange tanker og diskussioner.

Fra ”Fan” er Nordica blevet ført ind i de tidlige morgentimer. Der hvor nattens drømme stadig ligger som et klart minde for ens indre. Denne udstilling (som stadig er pågående) er med Svenskeren Christina Hallström og Kineseren Liu Lifen. Her sker et møde mellem den moderne, grafiske og fin tekniske kunst samt den mere abstrakte og drømmende malerkunst.

Det er meget spændende med et sted som Nordica, som bærer præg af så mange kontrastfyldte forandringer. Det er et sted som ligger op til at man stopper op og tænker. Svarene eller forandringerne kommer ikke bare af sig selv. Man må stille sig på niveau med Kunsten og lade den føre dansen, til nye tanker om livets værd.


You Might Also Like:
bottom of page